Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оновлено форми податкової накладної та декларації з ПДВ

, опубліковано 03 лютого 2023 о 13:49

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 січня 2023 року за № 60/39116 внесено зміни до форми:

– податкової накладної;

– податкової декларації з ПДВ;

– уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

– спрощеної податкової декларації з ПДВ;

– уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ до спрощеної податкової декларації у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Вони набирають чинності з 1 числа місяця, що настає за другим місяцем його офіційного опублікування.

Згідно з внесеними змінами до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженому наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307 з'явився новий тип причин при складанні податкових накладних, особливості заповнення яких викладені в п. 10 – 15 цього Порядку – 21 «Складена на постачання послуг отримувачу (покупцю) нерезиденту, місце постачання яких розташоване на митній території України».

Окрім того, при складанні податкової накладної за операціями з постачання послуг отримувачу (покупцю) нерезиденту, місце постачання яких розташоване на митній території України, у графі "Отримувач (покупець)" зазначаються найменування (ПІБ) нерезидента та через кому країна, в якій зареєстрований покупець (нерезидент), у рядку  "Індивідуальний    податковий 
номер отримувача (покупця)" проставляється умовний ІПН "500000000000", рядок "Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта" не заповнюється.

В Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженому наказом Мінфіну від 28.01.2016 № 21, зокрема, вказали, що для платників податку, які заповнюють рядок 5, підприємств (організацій) осіб з інвалідністю та платників податків, які одночасно відповідають критеріям, визначеним п. 68 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ, обов'язковим є подання (Д5) (додаток 5).