Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подаємо Звіт про суми податкових пільг

, опубліковано 25 жовтня 2019 о 10:39

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до пп. 16.1.6 п.16.1 ст. 16 Податкового кодексу України (даної - ПКУ) платник податків зобов’язаний подавати контролюючим органам інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету в зв’язку з отриманням податкових пільг (суми отриманих пільг) та напрями їх використання (щодо умовних податкових пільг – пільг, що надаються за умови використання коштів, вивільнених у суб’єкта господарювання внаслідок надання пільги, у визначеному державою порядку).

Податкова пільга - передбачене податковим та митним законодавством звільнення платника податків від обов'язку щодо нарахування та сплати податку та збору, сплата ним податку та збору в меншому розмірі за наявності підстав, визначених п. 30.2 ст. 30 ПКУ.

Суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає Звіт про суми податкових пільг.

Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року N 1233. Порядок є обов'язковим для виконання суб'єктами господарювання, які відповідно до ПКУ не сплачують податки та збори до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг.

Суб'єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв'язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг (далі - Звіт) за формою згідно з додатком до Постанови.

Якщо платник не користувався пільгами, Звіт про суми податкових пільг не подається. Але якщо хоча б в одному кварталі звітного року платник скористався пільгою, то Звіт слід подавати.

Звіт подається суб'єктом господарювання за три, шість, дев'ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

Оскільки 40-й день після закінчення 3 кварталу 2019 року припадає на 9 листопада (суботу), то відповідно до п.49.20 ПКУ граничний термін подання звітності переноситься на найближчий робочий день, наступний за таким вихідним днем. Граничний термін подання Звіту про суми податкових пільг за 3 квартал цього року - 11 листопада 2019 року.

Нагадуємо, що Звіт про суми податкових пільг є податковою звітністю (п. 46.1 ПКУ), тому за його неподання (несвоєчасне подання) застосовуються штрафні санкції, встановлені п.120.1 ПКУ.

УВАГА! Пільги з податків, по яких необхідно звітувати за підсумками 3 кварталу цього року, наведені у Довідниках податкових пільг, що є втратами доходів бюджету №94/1 та № 94/2 станом на 01.10.2019 року.