Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від власників землі та землекористувачів до місцевих бюджетів Одеської області надійшло понад 2 млрд грн плати за землю

, опубліковано 25 жовтня 2019 о 10:57

За дев’ять місяців 2019 року від власників землі та землекористувачів до місцевих бюджетів Одеської області надійшло 2,1 млрд грн плати за землю. Рівень надходжень за січень - вересень поточного року перевищив минулорічний показник на 591,4 млн гривень.

Зокрема, вагому частку надходжень земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності сплатили - юридичні особи. Від них з початку року надійшло 1,8 млрд гривень та досягнуто ріст збору до відповідного періоду минулого року 564,4 млн грн, або 45,7%.

Водночас від фізичних осіб за той самий період до місцевих бюджетів надійшло 299,7 млн грн, що на 26,9 млн грн більше, ніж за дев’ять місяців минулого року.

У податковій службі області інформують, що плата за землю у повному обсязі зараховуються до місцевих скарбниць і спрямовуються органами місцевого самоврядування на фінансування соціально-економічних програм громади. Тому власникам землі та землекористувачам слід пам’ятати, що фінансова спроможність міста чи села залежить від свідомої позиції кожного.