Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Саратській ДПІ проводять консультаційні зустрічі з підприємцями

, опубліковано 23 лютого 2022 о 14:45

Податківцями Саратської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області  проведено робочі зустрічі щодо застосування РРО та/або ПРРО фізичними особами-підприємцями, платниками єдиного податку ІІ-ІV групи, з 01 січня 2022 року та одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів громадян. Присутніх ознайомили з основними новаціями у сфері застосування розрахункових операцій та обліком товарних запасів та особливостями застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В ході спілкування доведено інформацію щодо використання суб’єктами господарювання касових апаратів. Зокрема зазначено, що з 1 січня 2022 року підприємці - платники єдиного податку ІI-IV груп при здійсненні розрахунків з покупцями за готівку чи через карткові рахунки зобов’язані застосовувати РРО або програмний РРО, крім ФОП 1 групи. Водночас, посадовці наголосили на перевагах застосування безкоштовного програмного реєстратора, який можна завантажити з сайту ДПС України на телефон, планшет чи інший гаджет та зареєструвати, подавши заяву за формою 1-ПРРО через «Електронний кабінет».

Крім цього, податківці нагадали основні норми Закону України від 15.06.2021 №1539-ІХ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Зокрема зазначили, що збір з добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок, визначених Податковим кодексом України та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, яка подається в електронній формі через Електронний кабінет.  Задекларувати неоподатковані активи можна до 1 вересня 2022 року.

Під час зустрічі підприємці отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.