Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Татарбунарська ДПІ про зміни в законодавстві

, опубліковано 04 квітня 2022 о 10:12

В Татарбунарській територіальній громаді Білгород-Дністровського району відбулось засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати членом якої є начальник Татарбунарської  ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Тамара Газір-Базан.

В рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії на порядок денний засідання було винесено також питання про зміни у податковому законодавстві відповідно до Закону України № 2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» та Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ.

Тамара Газір-Базан проінформувала присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, на період з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, зокрема підприємці та юридичні особи з обсягом доходу до 10 млрд грн можуть перейти на єдиний податок 3 групи та сплачувати податок з обороту 2% зі звільненням від сплати ПДВ та без обмеження за кількістю найманих працівників. Діючі платники єдиного податку 3 групи у разі подання заяви також можуть перейти на сплату податку у розмірі 2%.

Наголосила, що у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності платники податків звільняються від передбаченої Податковим  Кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

На завершення додала, що сплата податків – це підтримка держави, якої вона сьогодні потребує як ніколи! Шановні платники податків, за можливості, не припиняйте працювати та будьте сумлінними платниками податків.