Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про «нульове» декларування під час засідання Координаційної ради в Саф'янівській ТГ

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 10:55

В Саф'янівській сільській раді під головуванням першого заступника Саф'янівського сільського голови Петра Хаджикова відбулось засідання Координаційної ради.

В засіданні взяли участь начальник Ізмаїльської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Тетяна Шиліна, начальник Південного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Анастасія Узун, заступник начальника Південного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Олег Лепський, керівники підрозділів Саф'янівської сільської ради, старости сіл та керівники підприємств.

Під час засідання одним із питань було обговорення запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Анастасія Узун повідомила, що 21 липня 2021 року набрали чинності окремі норми Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539-IX).

Одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

Податківці ознайомили учасників із основними аспектами та порядком застосування Закону №1539-IX. Під час обговорення всі присутні отримали вичерпні відповіді на запитання, зокрема, про ставки збору та базу нарахування, строки сплати та відповідальність.