Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тарутинській селищній раді відбулося засідання Координаційної ради

, опубліковано 03 червня 2021 о 10:02

У заході взяли участь заступник голови Тарутинської селищної ради Олена Сілоч, керівники структурних підрозділів Тарутинської селищної ради, начальник Тарутинської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ліна Кузук та платники податків – юридичні та фізичні особи, які є власниками або орендарями земельним ділянок у Вільненському старостинському окрузі.

Учасники засідання обговорили питання щодо надходжень до бюджету Тарутинської селищної ради, зокрема, сплати орендної плати за земельні ділянки по договорах оренди.

Ліна Кузук зазначила, що обов’язок платника плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік.

Особлива увага була акцентована новоукладеним договорам оренди.

Так, згідно з пунктом 286.4 статті 286 Податкового кодексу України за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

При зміні протягом року об’єкта або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

Також, Ліна Кузук проінформувала про переваги використання електронних сервісів ДПС, у тому числі сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua).