Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник Ананьївської ДПІ взяв участь у нараді під головуванням міського голови

, опубліковано 22 квітня 2021 о 13:55

Основною темою обговорення на нараді стало наповнення бюджету громади.

У заході взяли участь Ананьївський міський голова Юрій Тищенко, керівники структурних підрозділів Ананьївської міської ради, начальник Ананьївської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ігор Голубенко, а також старости старостинських округів.

Ігор Голубенко проінформував учасників щодо проведення декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

За його словами, граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік спливає 30 квітня 2021 року (включно).

Декларуванню підлягають доходи громадян, зокрема, від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, іноземного доходу тощо.

Детальніше, Ігор Голубенко, зупинився на залученні до декларування та оподаткування доходів «одноосібників» - громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки.

«Кожен нарікає на відсутність в селах освітлення, гарних доріг, але не усі сплачують податки. А між тим – це кошти, за які можна покращувати благоустрій громади.  Потрібно підвищувати свідомість громадян стосовно сплати податків. Тільки так ми зможемо наповнювати бюджет», - зазначив податківець.

Також Ігор Голубенко пояснив очільникам старостинських округів алгоритм дій в роботі з одноосібниками та висловив готовність проведення виїзних заходів фахівців ДПІ з цього питання.

За результатами наради прийнято рішення щодо проведення старостами в старостинських округів зустрічей з «одноосібниками» та роз’яснення основних положень законодавства в частині декларування доходів громадян та сплати податків.