Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками Усатівської територіальної громади Одеського району

, опубліковано 23 квітня 2021 о 16:11

Фахівцями Біляївської ДПІ та Причорноморського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області проведено зустріч з представниками Усатівської територіальної громади Одеського району.

Учасників зустрічі проінформовано про можливість використання електронних сервісів ДПС, можливості сервісу Електронний кабінет, переваги подання податкової звітності в електронному вигляді, а також актуальні питання декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року.

Так, обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні доходів не від податкових агентів; доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування; іноземного доходу та в інших передбачених Податковим кодексом України (далі - ПКУ) випадках.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку, скориставшись сервісом Електронний кабінет.

В Електронному кабінеті працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою нього можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, і для права платника податку на податкову знижку. Щоб подати декларацію через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати цифровий підпис (КЕП).

Також, фахівці податкової зазначили, що обов’язок подання декларації у платників податків виникає також при отримані доходів громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції та  фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати, іноземних доходів та інших доходів платників податків відповідно до статті 164 ПКУ.

Громадяни, які відповідно до норм розділу IV ПКУ зобов’язані подавати декларацію, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність мають право подати декларацію за 2020 рік до 01 травня 2021 року (останній день подання декларації – 30.04.2021).

Нагадуємо, що з актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в банері «Деклараційна кампанія 2021» за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/.