Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звітність в електронному вигляді: консультують фахівці Великомихайлівської ДПІ

, опубліковано 26 квітня 2021 о 16:22

Одним із напрямів роботи Великомихайлівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області є інформування та залучення платників податків до дистанційних форм взаємодії з органами державної податкової служби з використанням електронних сервісів ДПС.

Так, фахівці ДПІ проводять роз’яснення з питань подання податкової звітності, зокрема, алгоритму дій для подання в електронному вигляді оновленої форми податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

Нагадуємо, що наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 № 773, який набрав чинності 01 січня 2021 року, внесено зміни до порядку заповнення та форми податкового розрахунку №1ДФ.

Новий податковий розрахунок включає в себе суми податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Платники податків мають можливість заповнити єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в Електронному кабінеті починаючи з 01 квітня 2021 року.

Вперше подавати єдину звітність роботодавці мають за І квартал 2021 року.

Крім того, податкові агенти зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, Розрахунок до ДПС за основним місцем обліку.

Знайти об'єднану звітність для роботодавців та податкових агентів можна у розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету, обравши J(F)05 «Інші платежі».