Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини прийняли участь у розширеній нараді Березівської районної державної адміністрації

, опубліковано 15 березня 2021 о 15:58

Нещодавно в приміщені Березівської районної державної адміністрації було проведено розширену нараду керівництва району та 16 новостворених об’єднаних територіальних громад. Від податкової служби в заході взяла участь начальниця Березівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській област Ольга Патрашку.

Мета заходу – це налагодження ефективних комунікативних зв’язків між органами місцевого самоврядування, установами, підприємствами та організаціями Березівського району.

Під час проведення зустрічі обговорювали актуальні питання податкового законодавства, піднімали ряд проблемних питань, а також працювали над варіантами їх вирішення.

Найактуальніші питання, декларування доходів громадян за 2020 рік, у т.ч. тих, які самостійно обробляють земельні ділянки та мають у власності с/г техніку та надають послуги; взаємодія між ОТГ та Головного управління ДПС в Одеській області у напрямку отримання інформації про укладені договори оренди землі, зміні власника земельних ділянок та ін. щодо прийняття обґрунтованих рішень по ставках місцевих податків і зборів та своєчасного їх надання контролюючому органу.

Також, Ольга Патрашку акцентувала увагу присутніх на тому, що згідно пп. «а» п.176.1 ст.176 Податкового кодексу України   платники податків зобов’язані вести облік доходів і витрат в обсягах, необхідних для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу, а порядок ведення обліку доходів і витрат визначений «Порядком ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу» затверджений наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2017 №591 «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та Порядку ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу».

Начальник Березівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ольга Патрашку повідомила, що для того щоб подати звітність наразі дуже зручно використовувати електронні сервіси.

Переваги подання  звітних документів в електронному вигляді:

- самостійний вибір часу подання звітності зручного для платника;

- не потрібно відвідувати ЦОП, звітність здати без черг, що економить час;

- уникнення арифметичних помилок та постійне  оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства;

- автоматичне заповнення звітних документів на підставі вже поданих звітів та автоматичне формування  архіву електронних  копій звітів,квитанцій та інших документів;

- протидія розповсюдження  COVID-19.

На завершення заходу податківці та представники ОТГ вирішили продовжувати співпрацю, так як це сприятиме збільшенню надходжень податків до бюджетів, що в подальшому позитивно вплине на розвиток громади в цілому.