Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники органів місцевого самоврядування Березівського району обговорили питання декларування доходів громадян

, опубліковано 11 березня 2021 о 15:55

У зустрічі взяли участь Березівський міський голова Валерій Григораш, старости територіальних громад Березівського району, начальник Березівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ольга Патрашку та головний державний інспектор Центрального відділу оподаткування доходів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Інесса Нікончук.

Представники податкової служби проінформували присутніх про основні види доходів, які підлягають декларуванню, реалізацію права громадян на отримання податкової знижки.  

Окремо, податківці зупинилися на питаннях декларування доходів громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи - 30.04.2021 року, а сплатити податкове зобов’язання, визначене платником в податковій декларації, необхідно в термін до 01.08.2021 року.

 Ольга Патрашку нагадала, що за вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

В Електронному кабінеті працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою нього можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, і для права платника податку на податкову знижку.

Щоб подати декларацію через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати цифровий підпис (КЕП). Детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/struktura/98528.html.

З актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в банері «Деклараційна кампанія 2021» за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/.

За результатами зустрічі учасники окреслили плани спільних дій, направлених на залучення мешканців Березівського району до деклараційної кампанії та збільшення надходжень до бюджетів громад.