Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет - дієвий інструмент отримання якісних онлайн послуг

, опубліковано 17 березня 2021 о 10:21

Податківцями Біляївської ДПІ спільно фахівцями Причорноморського відділу податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області проведено зустріч з представниками Вигодянської сільської громади Одеського району.

На зустрічі було розглянуто питання використання електронних сервісів  і отримання адміністративних послуг засобами он – лайн сервісу «Електронний кабінет»  та   стосовно переваг подання звітності до органів ДПС засобами телекомунікаційного зв’язку суб’єктами господарювання -  платниками податків.

Так, в умовах карантинних заходів, питання дистанційного отримання послуг та можливість спілкування з органами державної податкової служби в режимі онлайн, стають все більш актуальними.

Для платників податків перелік послуг, які можна отримати через безкоштовний сервіс ДПС Електронний кабінет за посиланням (https://cabinet.tax.gov.ua), де користувачі отримують доступ до порталу, робота з яким здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення.

В Електронному кабінеті реалізовано такі сервіси для платників – Е-реєстри, Е-системи, Е-послуги та Е-розрахунки. Найбільш популярні – Е-реєстри, пошук фіскального чека, пошук марки акцизного податку, Е- послуги і податкова звітність.

Нагадаємо, що Електронний кабінет складається із двох функціональних частин - відкрита (загальнодоступна) та приватна (особистий кабінет). Користуватись послугами відкритої частини Електронного кабінету  можна без ідентифікації особи.

Як зазначили фахівці податкової Одещини, цифровізована служба з максимальною кількістю електронних послуг це пріоритет для податкових органів.

Крім того, в ході зустрічі було розглянуто питання сплата податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів на нові рахунки, відкриті у зв’язку зі змінами в адміністративно – територіальному устрої населених пунктів України та виявлення фактів заниження або несплати податку на доходи фізичних  осіб, виплаченого за оренду земельних ділянок (паїв).