Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операція «Урожай»: одноосібники Чорноморського управління задекларували майже 5,7 млн грн отриманих доходів від обробки земельних ділянок

, опубліковано 21 вересня 2020 о 20:13

Чорноморське управління Головного управління ДПС повідомляє, що в рамках операції «Урожай» окрім організації контролю за реальним станом виплати зарплати працівникам, зайнятим в аграрному виробництві на всіх етапах, фахівці управління ще й виявляють нелегальних найманих працівників, які досить часто працюють у цій сфері без оформлення належним чином трудових відносин.

Звертаємо увагу, що лише офіційне працевлаштування дає право на отримання соціальних виплат у випадку втрати працездатності та гідне пенсійне забезпечення в майбутньому.

Також повідомляємо, що на території Чорноморського управління обліковуються  більше 24 тисяч користувачів земельних ділянок площею понад 2,0 га, які мають такі земельні ділянки у власності та/або оренді загальною площею понад 131 тис гектарів. З них, понад 21 тисяча громадян здають землі в оренду (загальною площею майже 117 тис  га) та понад 3 тисячі громадян – самостійно обробляють земельні ділянки (більш 14 тис гектарів).

В ході кампанії декларування у 2020 році громадянами, які одноосібно обробляють земельні частки понад 2 га з метою отримання доходу, подано 3308 податкових декларацій про майновий стан і доходи, сума задекларованих доходів склала майже 5,7 млн грн, задекларовані зобов’язання до сплати з податку на доходи фізичних осіб  понад 1 млн грн та військового збору більш 85 тис гривень.