Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1,2 млрд грн ПДФО сплатили до бюджету платники Чорноморського управління

, опубліковано 17 вересня 2020 о 12:32

Чорноморське управління Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що податок на доходи фізичних осіб традиційно залишається рекордсменом у наповненні  бюджету.

За січень - серпень поточного року платники Чорноморського управління сплатили до бюджету майже 1,2 млрд гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб на 19 млн гривень.

До державного бюджету платниками сплачено 300 млн грн ПДФО, а до місцевих  бюджетів сплачено  899 млн грн,  що на 14 млн грн більше ніж  у відповідному періоді минулого року. 

Основними чинниками, які впливають на зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб є збільшення рівня мінімальної заробітної плати та постійна спільна робота фахівців Чорноморського управління з органами місцевого самоврядування щодо  проведення зустрічей, індивідуальної роз’яснювальна роботи з роботодавцями,  стосовно дотримання норм трудового законодавства та недопущення виплат заробітної плати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень.

З початку поточного 2020 року роз’яснювальна робота проведена з 473 суб’єктами господарювання. Внаслідок такої роботи 470 платників податків підвищили рівень заробітної плати. До  бюджету додатково надійшло податку на доходи фізичних понад 0,8 млн грн та  більш  1 млн грн  єдиного внеску.