Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про перші підсумки кампанії декларування в Чорноморському управлінні

, опубліковано 24 червня 2020 о 14:01

З початку кампанії декларування мешканцями м. Чорноморськ, Овідіопольського, Біляївського  та  Білгород – Дністровського районів  подано 2559 декларацій про майновий стан та доходи, отриманих протягом 2019 року.

Про це під час брифінгу повідомила заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області Лариса Сиромят.

Загальна сума задекларованого доходу громадянами склала майже 22 млн грн, податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб самостійно визначені громадянами до сплати становлять близько 8 млн грн, військового збору – понад 1 млн гривень.

Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 26 громадян, якими визначено до сплати більш як 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 279 тис грн військового збору.

Правом на отримання податкової знижки вже скористалось 330 громадян.

Фахівець нагадала про основні випадки обов’язкового подання декларації про майновий стан і доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався:

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам, надання репетиторських послуг тощо);

- доходи у вигляді спадщини  та подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи та інші доходи, в передбачених Податковим кодексом України випадках.

Лариса Сиромят також повідомила, що у зв’язку з карантинними заходами в Україні, термін подання декларації про майновий стан та доходи для громадян, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та для тих, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, продовжено до 01 липня 2020 року, а термін сплати  задекларованих  податкових зобов’язань - до 01 жовтня поточного року.

Для громадян, які бажають скористатися правом на отримання податкової знижки, кінцевий термін подання декларації - 31 грудня 2019 року.

Нагадуємо, що з актуальною інформацію щодо декларування доходів, громадяни можуть ознайомитися в банері «Деклараційна кампанія 2020», який розміщено на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області веб-порталу ДПС за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/ .