Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів під час наради в Березівській районній державній адміністрації

, опубліковано 16 червня 2020 о 14:07

В Березівській районній державній адміністрації відбулася нарада з  керівниками органів місцевого самоврядування району в якій взяла участь начальник Березівської ДПІ Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області Ольга Патрашку.

Під час наради Ольга Патрашку повідомила, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року.

Станом на 11.06.2020 року декларації про майновий стан і доходи за минулий рік подали 1711 одноосібників, які отримали доходи від обробітку земельних часток (паїв).

Учасники обговорили плани спільних дій, направлених на залучення  громадян до декларування доходів та забезпечення додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів.

«Березівська ДПІ Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області, в свою чергу, надасть інформаційну підтримку органам місцевого самоврядування в проведенні роз’яснювальної роботи щодо декларування громадянами своїх доходів», - підкреслила Ольга Патрашку.

Порядок подання декларації про майновий стан і доходи визначено статтею 179 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Нагадуємо, що декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік подається до 01 липня 2020 року, крім випадків, передбачених розділом IV ПКУ, коли така декларація може бути подана пізніше вказаного строку. При цьому вимоги підпункту 49.18.4 пункту 49.18 статті 49 ПКУ у 2020 році не застосовуються.

Фізична особа зобов’язана самостійно до 01 жовтня 2020 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в декларації про майновий стан і доходи. При цьому абзац перший пункту 179.7 статті 179 ПКУ у 2020 році не застосовується.