Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році: в Північному управлінні відбувся семінар для платників податків

, опубліковано 12 березня 2020 о 16:16

У заході взяв участь начальник Північного управління у м. Одесі Головного управління ДПС в Одеські області Костянтин Желєзняков, який зазначив, що  декларування своїх доходів це - конституційне  та громадянський обов’язок кожного громадянина України, ознака цивілізованого суспільства, високої правосвідомості громадян та є одним з критеріїв партнерських  взаємовідносин між платниками податків та державою.

Під час семінару податківці зазначили, що з 01 січня 2020 року фізичні особи складають і подають податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859 із змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 25 квітня 2019 року № 177 зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04 липня 2019 року за № 728/33699 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859» (далі – Наказ № 859).

Громадяни, які отримали інвестиційний прибуток, подають (додаток Ф1) до декларації, самозайняті особи (додаток Ф2), в зв’язку з використанням права на податкову знижку (додаток Ф3).

Підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, заповнюють (додаток 2) декларації, у якому відображається інформація щодо амортизаційних відрахувань.

Податківці також нагадали про строки та способи подання декларації.

Зауважили, що громадянам надано право відповідно до статті 166 Податкового кодексу України задекларувати право на податкову знижку шляхом подання декларації по 31 грудня 2020 року (включно).

Наприкінці зустрічі учасники семінару подякували фахівцям Північного управління та відмітили важливість отриманої інформації.