Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Любашівці податківці зустрілися з головами об’єднаних громад, сільських рад та керівниками сільськогосподарських підприємств

, опубліковано 13 березня 2020 о 16:17

У зустрічі щодо декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року взяла участь начальник Любашівської ДПІ Подільського управління Головного управління ДПС в Одеській області Інна Грекул.

Посадовець ознайомила учасників з нюансами подання податкової декларації про майновий стан і доходи. Так, наприклад, у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Інна Грекул звернула увагу, що при направленні податкової декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення такої декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Крім того, керівник Любашівської ДПІ звернула увагу, що Любашівський район є сільськогосподарським районом, в якому велика кількість громадян, які  самостійно обробляють свої земельні ділянки.

При цьому, громадяни, які отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, які надані для ведення особистого господарства та або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості) сукупний розмір яких перевищує 2 гектари, повинні подавати річну декларацію про майновий стан і доходи від продажу сільськогосподарської продукції  на загальних підставах (підпункт 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України).

В ході зустрічі учасники також обговорили питання щодо розвитку місцевих громад, наповнення місцевих бюджетів за рахунок  забезпечення надходжень земельного податку, податку на доходи з фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.