Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Южненське управління про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 26 грудня 2019 о 10:50

В Южненському управлінні Головного управління ДПС в Одеській області відбулась зустріч з платниками податків щодо новацій застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) з 01.01.2020 року.

З основними змінами учасників ознайомив керівник Южненського управління Олексій Солодовий зазначивши, що з введенням в дію Законів України «Про внесення змін до законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» запроваджуються, зокрема, програмні РРО, як альтернатива класичним.

До 31 грудня 2019 року ДПС відповідно до законодавчих вимог має розробити безкоштовне програмне рішення для здійснення розрахункових операцій.

З 01 січня 2020 року платники податків під час здійснення розрахункових операцій зможуть протестувати безкоштовне програмне рішення для використання програмних РРО, а використовувати програмні РРО платники податків зможуть після 19 квітня 2020 року.

Під час зустрічі Олексій Солодовий наголосив, що нові правила застосування РРО не зачіпають спрощенців І групи (річний дохід до 300 тис грн) та фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі, продукти власного підсобного господарства.

Учасники зустрічі подякували керівництву Южненського управління за проведену зустріч, отриману інформацію та вичерпні відповіді на свої запитання.