Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Всеукраїнський тиждень права: «День відкритих дверей» для гімназистів у Чорноморській ДПІ

опубліковано 11 грудня 2019 о 14:41

У рамках Всеукраїнського тижня права, податківці Чорноморської ДПІ Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області провели «День відкритих дверей» для старшокласників Чорноморської гімназії №1.

Фахівці податкової інспекції запросили  школярів до Центру обслуговування платників, де майбутні платники податків мали можливість побачити процес надання адміністративних послуг, таких, як видача облікової картки платника податків, довідок та дозвільних документів, приймання звітності, надання консультацій та інше.

Особливо зацікавила дітей інформація про електронні сервіси, за допомогою яких подавати звітність платникам податків стало набагато простіше та комфортніше.

Заступник начальника Чорноморської ДПІ Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області Петро Олійник ознайомив гімназистів не тільки з історію походження податків і зборів, важливістю їх сплати, призначенням та спрямуванням, а й з правами та обов’язками платників щодо сплати податків.

Сьогодні платники податків мають можливість, не відвідуючи податкову, зареєструватись підприємцями, подати податкову звітність в електронному вигляді, отримати консультацію,- проінформував посадовець.

Старшокласники також дізнались про податкову знижку, скористатись правом на отримання якої вони зможуть під час навчання в закладах освіти у разі, якщо форма навчання буде платною.

«Молодь є майбутнім нашої держави, її інтелектуальним потенціалом, основою економічного, політичного і суспільного життя. Саме тому податкова грамотність молоді є необхідною передумовою формування тренду на податкову культуру в суспільстві в цілому», - зазначив Петро Олійник.