Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Північному управління у м. Одесі провели День відкритих дверей

опубліковано 13 грудня 2019 о 10:50

У рамках проведення «Всеукраїнського тижня права» школярі загальноосвітньої школи №15 відвідали Північне управління у м.Одесі Головного управління ДПС в Одеській області.

Заступник начальника Північного управління у м. Одесі Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Пустова, на початку зустрічі зазначила, що одним із пріоритетних напрямків роботи податкової служби є покращення податкової культури в суспільстві, зокрема серед молоді, яка є рушійною силою змін у нашому суспільстві.

Для школярів провели екскурсію Центром обслуговування платників Суворовської ДПІ Північне управління у м.Одесі Головного управління ДПС в Одеській області. Учням розповіли про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомили з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам податків, процесом приймання податкової звітності. Крім теоретичної частини школярі побачили на практиці, як платники отримують ті чи інші адміністративні послуги, а також подають звітність.

Ірина Пустова звернула увагу дітей на те, що жодна держава не може обійтись без податків. В свою чергу майбутні платники податків зі шкільної лави усвідомлюють, що податки мають важливе соціальне значення, що сплата податків є необхідним і почесним обов’язком громадян. Також, посадовець розповіла школярам про Національний університет Державної податкової служби України, який готує спеціалістів – податківців. Школярам дуже цікаво було дізнатись про право на податкову знижку за навчання, як і коли нею можна скористатися.

Подібні заходи, які вже стали традицією, допомагають учням, як майбутнім платникам податків, краще зрозуміти функціональні аспекти податкових органів, набути досвіду та покращують податкову культури в суспільстві.

Наприкінці зустрічі податківці побажали учням успіхів в навчанні. В свою чергу, учні  подякували працівникам податкової за цікаву інформативну зустріч та позитивні враження.