Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Школярі завітали на «День відкритих дверей» до податківців Одещини

, опубліковано 10 грудня 2019 о 15:29

В рамках Всеукраїнського тижня права, податківці Подільського управління Головного управління ДПС в Одеській області провели «День відкритих дверей» для восьмикласників загальноосвітньої школи I-III ступенів № 9 міста Подільськ.

Начальник Подільської ДПІ Подільського управління Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Грабазей розповіла про основні завдання, які стоять перед органами податкової служби та яку роль відіграють податки у житті держави.

Для школярів було організовано екскурсію в Центрі обслуговування платників. Податківці розповіли про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомили з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам податків, процесом приймання податкової звітності. Крім теоретичної частини школярі побачили на практиці, як платники отримують адміністративні послуги, а також подають звітність.

Цікавою для відвідувачів стала інформація про основні права та обов’язки платників податків, про  податки, які  необхідно сплачувати. Які податки  йдуть до державної казни, а які наповнюють місцеві бюджети, та на які потреби вони спрямовуються.

Також, молодь поінформували про щорічну деклараційну кампанію, яку проводить ДПС. Для кого декларування доходів є обов’язковим, про необхідність декларування іноземних доходів та спадщини, про терміни подання декларації, сплати податкових зобов’язань та хто може скористатися правом на податкову знижку.

На завершення заходу, учні  подякували працівникам податкової за цікаву зустріч  та позитивні враження.

Наталія Грабазей зазначила, що такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для молоді. Школярам це допоможе у виборі професії, при вступі у спеціалізовані вищі навчальні заклади економічного та правового профілю, а також при започаткуванні власної справи. Посадовець побажала школярам наполегливості в отриманні знань та цікавого шкільного життя.