Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Управління податкового аудиту

, опубліковано 05 квітня 2024 о 10:47

  Начальник управління податкового аудиту

Головного управління ДПС в Одеській області

ЦУРКАН СЕРГІЙ ПАВЛОВИЧ

 

 


 

 

Структура управління

Відділ планових перевірок

Відділ позапланових перевірок ризикових платників

Відділ перевірок з питань відшкодування ПДВ

Відділ аналізу податкової інформації

Відділ позапланових перевірок з інших податків

Відділ фактичних перевірок

Відділ перевірок фінансових операцій

Відділ якості перевірок

Відділ координації, звітності та аналізу

Одеський відділ перевірок платників

Південний відділ перевірок платників

Причорноморський відділ перевірок платників

Центральний відділ перевірок платників

Північний відділ перевірок платників

 

 

Основним завданням Управління є:

 

Організація проведення документальних перевірок платників податків, зборів, внесків та державного мита, платників податків банківської системи та фінансово-кредитних установ, нерезидентів та представництв нерезидентів з питань дотримання вимог податкового законодавства України, правильністю обчислення, повнотою сплати до бюджетів податків, зборів, інших обов'язкових платежів, установлених законодавством.

 

Основні функції Управління:

Аналітично-інформаційне забезпечення контрольно-перевірочної роботи.

Аналіз ризиків у частині формування плану-графіка проведення планових документальних перевірок платників податків. Моніторинг та аналіз ефективності роботи з ризиками несплати податків, зборів, внесків та інших платежів, внесення у разі необхідності та в межах компетенції пропозицій щодо включення до плану-графіка перевірок платників, які мають ризик щодо несплати податків, зборів, внесків та інших платежів, та невиконання вимог іншого законодавства.

Організація та проведення документальних (планових та позапланових) перевірок платників податків, зборів, внесків та державного мита, платників податків банківської системи та фінансово-кредитних установ, нерезидентів та представництв нерезидентів. Виявлення та документування порушень податкового та іншого законодавства щодо використання платниками податків, нерезидентами та представництвами нерезидентів схем ухилення від оподаткування, контроль, у межах компетенції, за своєчасністю та повнотою подання платниками податків звітів про контрольовані операції.

Організація комплексу робіт по забезпеченню контролю за достовірністю та повнотою нарахування сум ПДВ, заявлених до відшкодування, проведення  документальних перевірок суб’єктів господарювання щодо достовірності нарахування бюджетного відшкодування ПДВ. Організація та проведення роботи щодо внесення до реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість даних про інформацію щодо проведення документальних перевірок достовірності нарахування бюджетного відшкодування ПДВ та їх результатів.

Забезпечення своєчасного проведення заходів та процедур, пов’язаних з припиненням (ліквідацією, реорганізацією) платників податків у межах компетенції.

Організація та проведення фактичних перевірок платників податків, які здійснюються з метою контролю за дотриманням норм законодавства, з питань: регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками розрахункових операцій, ведення касових операцій; наявності ліцензій на провадження видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів; дотримання платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні; здійснення хронометражів господарських операцій, контрольно-розрахункових операцій під час проведення фактичних перевірок; проведення інвентаризації залишків підакцизної продукції; організація та проведення фактичних перевірок платників податків з питань дотримання вимог Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального.

Здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, які провадять оптову або роздрібну торгівлю тютюновими виробами, алкогольними напоями, встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, контроль за наявністю марок акцизного податку встановленого зразка на пачках (упаковках) тютюнових виробів і пляшках алкогольних напоїв.

Застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, та за результатами проведення перевірок платників податків, штрафних (фінансових) санкцій.

Складання протоколів про адміністративні правопорушення стосовно  фізичних осіб у випадках, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення за результатами фактичних та документальних перевірок, винесенням (у разі необхідності) постанов у межах компетенції.

Проведення комплексу робіт із застосування адміністративного арешту (арешту) майна та коштів на рахунках платників податків за наявності обставин, визначених ст. 94 Податкового кодексу України, та/або зупинення видаткових операцій на їх рахунках у банках, у межах компетенції структурного підрозділу.

Участь у  межах компетенції у супроводженні судових справ та у судових засіданнях, підготовка необхідних документів, вивчення та аналіз, у разі необхідності, судової практики відповідно до функціональних повноважень структурного підрозділу, безпосереднє виконання судового рішення (у межах компетенції).

Підготовка пропозицій до розпорядчих документів ДПС та нормативно-правових актів з питань контрольно-перевірочної роботи у межах компетенції.

Розгляд у межах компетенції звернень громадян та надання відповідей на них.

Надання консультацій з питань податкового законодавства та іншого законодавства з питань, віднесених до компетенції структурного підрозділу.

Здійснення заходів, спрямованих на досягнення встановлених цільових значень показників ефективності роботи (КРІ).

Участь у межах компетенції у проведенні інформаційних кампаній для супроводження пріоритетних питань діяльності ДПС, участь у заходах, спрямованих на забезпечення правильного застосування Головним управлінням податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС з питань, віднесених до компетенції структурного підрозділу.


Телефон управління(048) 705-99-44

Електронна пошта: od.official@tax.gov.ua