Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністрування податку на доходи фізичних осіб: тема лекції для здобувачів Одеського національного економічного університету

, опубліковано 15 жовтня 2024 о 16:30

В рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між ДПС України та Одеським національним економічним університетом, головний державний інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Світлана Пащенко провела лекцію для студентів університету на тему «Актуальні питання адміністрування податку на доходи фізичних осіб».

Як зазначила податківець, податок на доходи фізичних осіб є одним з основних джерел наповнення як державного, так і бюджетів територіальних громад області. Надходження цього податку забезпечують функціонування закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення в містах та районах області. Найбільше сплачується податку на доходи фізичних осіб організаціями та установами державного управління й обороні у вигляді заробітної плати.

 Здобувачі освіти активно долучилися до обговорення питань справляння податку (у тому числі в розрізі окремих видів доходів), та мали можливість отримати вичерпні роз’яснення щодо застосування норм податкового законодавства, зокрема, реалізації права на податкову знижку за витратами, понесеними на користь вищих навчальних закладів освіти.   

Також, Світлана Пащенко розповіла присутнім про заходи Державної податкової служби України із впровадження Національної стратегії доходів до 2030 року та реалізації експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками).

На завершення, викладачі кафедри фінансів та студенти університету висловили вдячність фахівцю податкової за змістовну, цікаву, інформативну лекцію та висловили надію на подальшу співпрацю.