Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За яким ідентифікатором форми в електронному вигляді подається податкова декларація про майновий стан та доходи для призначення пенсії чи призначення матеріального забезпечення, страхових виплат?

, опубліковано 27 вересня 2023 о 15:16

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що Форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Інструкція) затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 із змінами).

Відповідно до п.п. 1 п. 1 розд. ІІІ Інструкції Декларація типу «звітна» або «звітна нова» із одночасним зазначенням додаткової позначки «довідкова» – це Декларація, що подається, зокрема, платниками єдиного внеску, визначеними пп. 4 (фізичні особи-підприємці, крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування), 5 (особи, які провадять незалежну професійну діяльність), 5 прим. 1 (члени фермерського господарства) частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (із змінами) за себе за період до дати формування заяви на призначення пенсії або до дати настання страхового випадку;

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщена електронна форма Декларації (довідкова) за ідентифікатором форми F0100413, у складі якої формується додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» – за ідентифікатором форми F0141913 (подаються у разі призначення пенсії/призначення матеріального забезпечення, страхових виплат).