Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Одещини сплачено 70,4 млн грн плати за ліцензування обігу підакцизної продукції

, опубліковано 20 січня 2023 о 09:30

«На території Одеської області станом на 01.01.2023 року діють 10 752 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, 2 199 ліцензій на право зберігання пального, 577 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним, 125 ліцензій на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, 231 ліцензія на право оптової торгівлі пальним», - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

Загальна сума надходжень по платі за ліцензії до місцевих бюджетів регіону за 2022 рік складає 70,4 млн гривень.

Нагадуємо, що відповідно до статті 18 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовується в електронних сигаретах, та пального» вважаються діючими ліцензії, за якими до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України або за наявності обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) не сплачено черговий платіж за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії на право:

виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;

виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Обов'язки щодо сплати чергових платежів/дії щодо продовження ліцензії мають бути виконані суб'єктом господарювання протягом 30 днів, наступних за днем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану в Україні.