Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна підтримка запровадження РРО та/або ПРРО: триває роз’яснювальна робота для підприємців Одещини

, опубліковано 24 січня 2022 о 16:30

Інформаційна підтримка запровадження РРО та/або ПРРО триває. Одеські податківці проводять щоденну роз'яснювальну роботу серед підприємців.

Так, цього разу, працівники податкової Одещини для суб’єктів господарської діяльності ТРЦ «Сіті Центр», провели інформаційно – роз’яснювальну зустріч з питань застосування РРО та/або ПРРО і ведення товарного обліку платниками єдиного податку ІІ-ІV груп.

Представники бізнесу дізнались, які особливості роботи з ПРРО, як їх встановити і зареєструвати; чи обов'язковим є ведення обліку товарних запасів для ФОП, які не є платниками ПДВ і не продають технічно складні побутові товари, медичні та ювелірні вироби.

Щодо останнього питання, згідно з Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР, фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння), не зобов’язані вести облік товарних запасів та підтверджувати облік та походження товарів документами, - роз’яснили спеціалісти.

Одеські податківці закликали підприємців дотримуватись чинного законодавства і прозоро вести свою діяльність.

Звертаємо увагу, що з інформацією щодо застосування РРО та/або ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Корисні посилання:

- відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців

- відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО;

- покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО та фіскальний додаток;

покрокова відеоінструкція «Як завантажити програмне забезпечення ПРРО Каса»;

- щодо обов’язку програмування та відображення в чеках РРО/ПРРО кодів згідно з УКТ ЗЕД;

- контактні дані посадових осіб Головного управління ДПС в Одеській області, відповідальних за зворотній зв'язок серед ФОП щодо застосування РРО та обліку товарних запасів.