Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кваліфікований електронний підпис – перепустка до використання електронних сервісів Державної податкової служби

, опубліковано 20 грудня 2021 о 10:01

Розвиток електронних сервісів – це один із важливих напрямів у державній політиці. Електронні послуги запроваджуються для забезпечення дистанційного доступу до послуг громадянам та бізнесу. Це має особливо важливе значення в умовах карантину, оскільки сприяє запобіганню поширення на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Перепусткою до використання електронних сервісів державних органів, зокрема Державної податкової служби, є кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних послуг.

Головне Управління ДПС в Одеській області нагадує, що Державна податкова служба також є Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, який надає послуги електронного підпису безкоштовно.

Для мешканців Одеської області кваліфікований електронний підпис (КЕП) надається органами ДПС у відокремлених пунктах реєстрації користувачів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за адресами м. Одеса, вул. Ланжеронівська, буд. 15, каб. 201 (тел.: (048) 705-61-74), м. Одеса, вул. Стовпова, буд. 17, приміщення ЦОП (моб.тел. 0961558783).  м. Ізмаїл, вул. Кишинівська, буд. 3, приміщення ЦОП(тел.: (04841) 7-29-37).

Детальну інформацію щодо режиму роботи, розміщення пунктів обслуговування користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС), а також перелік документів, необхідних для отримання електронних довірчих послуг, можна отримати на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС за посиланням (www.acskidd.gov.ua) Головна/ «Контакти» /«Пункти обслуговування».

Також Державною податковою службою для зручності платників податків запроваджено сервіс дистанційного продовження терміну дії сертифікатів власного електронного підпису.

За допомогою сервісу повторного формування сертифікатів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС за електронним запитом кожен клієнт має змогу самостійно, у режимі 24/7, а головне – дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності до 2 років.

Підписуйтесь:

 на Telegram-канал Державної податкової служби України  https://t.me/tax_gov_ua

на сторінку Державної податкової служби України у Facebook  facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX