Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відображення індивідуального податкового номеру постачальника – платника ПДВ, визначеного у касовому чеку

, опубліковано 04 жовтня 2021 о 08:04

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до пп. «б» п. 201.11 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2011 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, є, зокрема касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 грн за день (без урахування податку).

У разі використання платниками для розрахунків із споживачами реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій касовий чек повинен містити дані про загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем з урахуванням податку, та суму цього податку, що сплачується у складі загальної суми.

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289 (далі – Порядок № 21).

Відомості про операції з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставками 7 відс. і 14 відс. в розрізі контрагентів відображаються у таблиці 2.1 додатка 1 до податкової декларації з ПДВ, із зазначенням у колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» індивідуального податкового номера контрагента платника податку – постачальника, а його назва при цьому не зазначається.

Враховуючи зазначене, платник ПДВ, який здійснив придбання товарів/послуг, що підтверджується касовим чеком, який надає право на віднесення сум податку до податкового кредиту, в колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» таблиці 2.1 розд. II «Податковий кредит» додатка 1 до податкової декларації з ПДВ вказує індивідуальний податковий номер постачальника – платника ПДВ, зазначений у такому касовому чеку.