Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Одеського регіону зацікавлена в поглибленні співпраці з інститутами громадянського суспільства

, опубліковано 25 червня 2021 о 16:56

Про це, заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, зазначив під час засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області.

У заході також взяли участь Анжела Черкес та Катерина Сауляк – фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області, а також Алла Лебеда – фахівець управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області.

«Податкова служба Одеського регіону зацікавлена в поглибленні співпраці з інститутами громадянського суспільства. Ми готові приймати активну участь в засіданнях Громадської ради (у тому числі її комітетів) та забезпечити всебічну підтримку роботи консультативно-дорадчого органу», - зазначив Володимир Попов, звертаючись до членів Громадської ради.

Під час чергового засідання, представники громадськості заслухали інформацію голови Громадської ради Володимира Мазарака щодо підсумків діяльності в умовах карантинних обмежень, стан роботи бізнесу в умовах карантинних обмежень та фінансово-економічної кризи.

Крім того, фахівці податкової служби області проінформували членів Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області з питань щодо об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб  та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадуємо, що з 01 квітня 2021 року діє нова форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок його заповнення. Розрахунок поєднав у собі звичні для всіх напрацювання зі звітності з єдиного внеску за формою Д4 та форми 1-ДФ, а в окремих випадках спростив процес звітування.

Окрема увага була приділена розгляду питань, пов’язаних з порядком нарахування та сплати фізичними та юридичними особами, у 2021 році, податку на майно.

За результатами засідання прийнято ряд відповідних рішень.