Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попереджено факт незаконного бюджетного відшкодування ПДВ на суму понад 1,2 млрд гривень

, опубліковано 07 червня 2021 о 11:20

Податківцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області, на підставі інформації наданої НАБУ, щодо руху коштів на банківських рахунках 31 підприємства Одеського регіону.

Так, в період з 2017 по 2020 роки включно, 31 суб’єктом господарювання здійснювалось ввезення та придбання товарів на митній території України, в подальшому такі товари реалізовувались без відображення у податковому обліку. Водночас, представниками вказаних підприємств до податкових органів подані завідомо неправдиві відомості в податкових деклараціях, за даними яких, заявлено бюджетне відшкодування ПДВ з державного бюджету у розмірі понад 1,2 млрд грн, яке сформовано за рахунок залишків ТМЦ, що начебто зберігались на складах компаній. При цьому, встановлено не відображення  податкових зобов’язань з ПДВ по ряду підприємств, які належать одному бенифіціарному власнику, на загальну суму понад 950 млн гривень.

В ході проведених слідчих дій підтверджено відсутність будь-яких ТМЦ на зберіганні у даних підприємств. Згідно проведеного аналізу наявних банківських виписок встановлено отримання коштів за постачання ТМЦ без відображення у поданих деклараціях з ПДВ.

За результатами проведених аналітичних досліджень, по 17 суб’єктам господарювання встановлені можливі збитки в частині не декларування податкових зобов’язань з ПДВ на загальну суму понад 500  млн гривень. 

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області спільно з детективами НАБУ продовжується робота в даному напрямку.