Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деякі питання реєстрації та використання ПРРО

, опубліковано 22 березня 2021 о 08:45

Про реєстрацію та використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) спілкувались під час «гарячої лінії» в Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на актуальні питання, які надійшли від платників податків.

Питання: Яким чином суб’єкт господарювання може отримати: дані щодо фіскальних номерів  ПРРО, дати реєстрації ПРРО, адреси господарської одиниці, на яку зареєстрований ПРРО; дані щодо фіскальних номерів ПРРО, реєстрацію яких скасовано, дати, причини та підстави для їх скасування?

Відповідь: Згідно з п. 5 розд. І Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», ДПС оприлюднює на своєму офіційному вебпорталі: дані щодо фіскальних номерів програмних РРО із зазначенням коду ЄДРПОУ, найменування суб’єкта господарювання (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) та дати реєстрації ПРРО, адреси господарської одиниці, на яку зареєстрований ПРРО; дані щодо фіскальних номерів ПРРО, реєстрацію яких скасовано, із зазначенням коду ЄДРПОУ, найменування суб’єкта господарювання (прізвища, імені, по батькові (за наявності)), дати, причини та підстави для скасування реєстрації ПРРО, адреси господарської одиниці, де застосовувався ПРРО, реєстрацію якого скасовано.

На офіційному вебпорталі ДПС у відкритій частині Електронного кабінету в меню «Реєстри» у вкладках: «Інформація про РРО» (https://cabinet.tax.gov.ua/registers/rro), – суб’єкт господарювання може отримати інформацію по всіх зареєстрованих ПРРО, шляхом пошуку за їх даними.

Інформація оприлюднюється із зазначенням дати оприлюднення і дати оновлення інформації.

Питання: Чи можливо одночасно використовувати різними суб’єкт господарювання два окремі ПРРО на одному пристрої?

Відповідь: Програмне забезпечення може бути одночасно встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але використовувати одночасно один програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром.

В програмних рішеннях «ПРРО Каса», які надаються Державною податковою службою на безоплатній основі, на даний час немає можливості одночасно використовувати різними суб’єктами господарювання два окремі ПРРО на одному пристрої. Водночас, таке використання суб’єктами господарювання ПРРО допустиме лише почергово. Для цього необхідно почергово закривати робочу зміну одному суб’єкту господарювання та відкривати робочу зміну іншому. При цьому, суб’єкт господарювання протягом дня в ПРРО може відкрити нову робочу зміну у разі формування фіскального звітного чека (Z-звіту) та закриття попередньої зміни.