Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Одеського регіону подали понад 3700 декларацій про майновий стан і доходи

, опубліковано 22 березня 2021 о 08:36

З початку проведення деклараційної кампанії про свої доходи, отримані протягом минулого року, прозвітували 3742 мешканця Одеського регіону.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов.

Громадянами задекларовано 678,2 млн грн доходів, отриманих минулого року. До сплати визначено податкові зобов’язання в сумі 18,2 млн грн, з яких 15,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,8 млн грн військового збору.

Найбільшу кількість декларацій подали фізичні особи, які обробляють власні чи орендовані земельні ділянки площею понад 2 га – 679 з загальною сумою задекларованого доходу в розмірі 6 млн гривень.

Також, зокрема, декларації подали 534 спадкоємця, які у 2020 році оформили договори успадкування та/або дарування майна загальною вартістю 140,6 млн грн та 149 декларацій про отримання доходу від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм (задекларовано 29,8 млн грн).

Дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого або нерухомого майна в сумі 43,4 млн грн задекларували 114 фізичних осіб.

Володимир Попов також проінформував, що доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 82 мешканця Одеського регіону (задекларовано 348,2 млн грн).

Найстаршому «мільйонеру» – 74 роки, а наймолодшому – 25 років.

Із загальної кількості декларантів, правом на податкову знижку скористалось 817 фізичних осіб яким до повернення нараховано 3,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. 

Нагадуємо, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи спливає 30 квітня 2021 року.

Декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку слід скористатися сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). З покроковою відеоінструкцією подання декларації про майновий стан і доходи через «Електронний кабінет» можна ознайомитися на офіційному YouTube-каналі Державної податкової служби України за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ifj8d0stTA0&t=19s.

«Декларування доходів є обов’язком кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток нашої держави адже сплачені податки з отриманих доходів – це можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування», - підкреслив Володимир Попов.