Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Одещини провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та ПРРО

, опубліковано 01 лютого 2021 о 12:51

У Головному управлінні ДПС в Одеській області п’ятниця визначено днем РРО. Так, протягом І кварталу 2021 року планується проводити щоп’ятниці сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та ПРРО.

Відбувся перший такий захід.  Спілкувалася із громадянами фахівець управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Васильченко.

Одне із питань, що найчастіше цікавило суб’єктів господарювання, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування, стосувалося необхідності застосування ними реєстраторів розрахункових операцій та або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Отже, у цьому році не потрібно застосовувати РРО та/або ПРРО ФОП-«єдинникам» ІІ-ІV груп, обсяг доходу яких  протягом календарного року  не перевищуватиме 220 розмірів мінімальної заробітної плати  (у 2021 році -1 320 000 гривень).

Виняток:

-  реалізація технічно складних  побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

-  реалізація лікарських засобів,  виробів медичного призначення;

-  надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

-  реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також, не потрібно застосовувати РРО та/або ПРРО ФОП-«єдинникам» І групи.

Суб’єктам господарювання, які мають намір використовувати програмні РРО, рекомендуємо ознайомитись з матеріалами банера «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ або звернутись до центрів обслуговування платників для отримання роз’яснень з питань реєстрації та застосування програмних РРО.

         З метою вдосконалення зовнішньої комунікації з платниками податків податкова служба Одещина вдосконалює підходи щодо зручних та доступних сервісів для платників. Більше інформації на ресурсах Головного управління ДПС в Одеській області:

субсайт територіальних органів ДПС в Одеській області

https://od.tax.gov.ua

Faceboook Головного управління ДПС в Одеській області

https://www.facebook.com/tax.odesa/

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».