Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмні РРО: корисні посилання

, опубліковано 20 листопада 2020 о 15:17

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з 01 серпня 2020 року суб’єкти господарювання можуть здійснювати готівкові розрахунки зі споживачами, застосовуючи програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Запровадження ПРРО передбачено нормами Законів України від 20.09.2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та від 20.09.2019 року № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» запроваджується ряд новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Для початку роботи з ПРРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

ДПС такі ключі, термін дії яких складає 2 роки, видає безкоштовно. Детальніше про отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО, можна ознайомитися за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Наступний крок - встановлення програмного забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності - комп’ютер, смартфон або планшет. Завантажити програмне забезпечення можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

З процедурою реєстрації ПРРО можна детально ознайомитися у відеоуроці за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Безкоштовне програмне рішення ПРРО просте та швидке у використанні.

У разі виникнення питань, платники податків мають можливість звернутися до  посадових осіб ДПС, відповідальних за взаємодію із суб’єктами господарювання під час впровадження безкоштовного програмного рішення ДПС та/або АРІ фіскального сервера ДПС.

Контактні телефони розміщені за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/perelik-posadovih-osib-dps/.

Актуальна інформація (у тому числі питання-відповіді) щодо запровадження ПРРО розміщена на офіційному вебпорталі ДПС в банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).