Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: упереджено формування фіктивного податкового кредиту на суму 13,3 млн гривень

, опубліковано 10 листопада 2020 о 12:21

Податківцями Головного управління ДПС в Одеській області за результатами моніторингу діяльності ймовірно-ризикових операцій платників податків упереджена можливість реєстрації суб’єктом господарювання податкових накладних на суму ПДВ – 13,3 млн грн з метою формування фіктивного податкового кредиту.

Так, одеське підприємство «Y» у якого основними видами діяльності рахується  реалізація будматеріали, газ скраплений, будівельні роботи, тощо. При цьому, даний суб’єкт господарювання намагався зареєструвати 84 податкові накладні двом контрагентам з сумнівною податковою історією – «ризиковим» платникам з номенклатурою, для якого вказаний товар є не типовим, зокрема: трикотажне полотно, одяг в асортименті (дитячий, чоловічий та жіночий), вироби з пластмаси для відпочинку.

Завдяки оперативності податківців та за рішенням комісії Головного управління ДПС в Одеській області підприємство «Y» було включено до переліку ризикових платників, що дало можливість зупинити реєстрацію податкових накладних в ЄРПН й унеможливило розповсюдження платником податків схемного податкового кредиту.