Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковою службою Одещини надається 40 видів адміністративних послуг

, опубліковано 29 жовтня 2020 о 11:15

Перелік адміністративних послуг, а також бланки та зразки заяв для надання відповідних послуг розміщені на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС у розділі «Адміністративні послуги».

Крім того, відповідно до підрозділу 2.4 розділу ІІ Примірного положення центру обслуговування платників, затвердженого наказом Державної податкової служби України від 30.09.2020 № 537 «Про затвердження документів, які регламентують діяльність ЦОП» (далі - Положення) визначено інші послуги та сервіси, а саме:

приймання кореспонденції щодо отримання адміністративних послуг;

приймання податкової та іншої звітностей;

взяття на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням;

надання витягів з реєстру платників податку на додану вартість;

надання витягів з реєстру платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового;

видача довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків;

проведення звірки за письмовою заявою платників податку на майно з фізичних осіб (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю (у т. ч. заява для застосування пільги));

погодження довідок-розрахунків та підписання довідок про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску;

надання платникам безкоштовного програмного забезпечення для формування та подання податкової, фінансової та іншої звітностей платників в електронному вигляді;

надання консультацій з питань електронних сервісів, податкового законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС;

надання електронних довірчих послуг (в Центрах обслуговування платників Малиновської ДПІ – м.Одеса, вул. Стовпова,17 та Ізмаїльської ДПІ – м. Ізмаїл, вул. Кишинівька, 3, а також за адресою: м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 15 - детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/struktura/98528.html) ;

приймання звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації в межах Законів України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (зі змінами) та від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (зі змінами).

Крім того, підрозділом 2.5 розділу ІІ Положення визначено, що у приміщеннях, в яких розміщено ЦОП, можуть надаватися супутні послуги (виготовлення копій документів, ламінування, продаж канцелярських товарів, надання банківських послуг тощо), у тому числі сторонніми організаціями.

Забороняється відносити до супутніх послуг надання консультацій та інформації, пов’язаних з наданням адміністративних послуг, продаж бланків заяв та інших документів, необхідних для звернення щодо надання адміністративних послуг, а також надання допомоги в їх заповненні, формуванні пакета документів.

В Одеській області адміністративні послуги органами податкової служби надаються у 23-х Центрах обслуговування платників та 9-ти державних податкових інспекціях Головного управління ДПС в Одеській області.

Адреси Центрів обслуговування платників та номери телефонів для консультацій розміщено на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в банері «Центри обслуговування платників».

За січень-вересень 2020 року Центрами обслуговування платників Головного управління ДПС в Одеській області надано понад 150 тисяч послуг.

Найбільше запитували такі послуги, як отримання реєстраційної картки платника податків (надано близько 40 тисяч послуг); видача відомостей про доходи (більше 18 тисяч послуг); витягу з реєстру платників єдиного податку (надано більше 16 тисяч послуг); реєстрація платником єдиного податку (надано більше 15 тисяч послуг).

В Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадують, що наразі відвідування Центрів обслуговування платників здійснюється за попереднім записом. Номери телефонів розміщені за посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/24180.html.

Також, платники податків можуть скористатися електронними сервісами ДПС.

Детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/437590.html.