Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: легалізація зернових культур на суму понад 300 млн гривень

, опубліковано 16 жовтня 2020 о 10:18

Податківцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області встановлено факт легалізації зернових культур при здійсненні експортних операцій.

У ході аналітичного дослідження податківцями Одещини виявлено, що ТОВ "А" у 2020 році здійснювало експортні операції зернових культур. В той же час, походження товару при проведенні аналізу з’ясувати не було можливим. Від митних органів отримано довідки щодо походження товару, які посадовими особами підприємства було надано до митниць, з метою оформлення експортних операцій. Проте, інформація зазначених довідок, не відповідала дійсності.

Отже, в діях посадової особи ТОВ "А" вбачаються ознаки правопорушення, а саме складання, видача службовою особою завідомо неправдивих відомостей та внесення до офіційних документів (довідок експортера зерна), що надало змогу здійснити легалізацію зернових культур, які в подальшому було експортовано на загальну суму понад 300 млн гривень.

Також, встановлено, що організатори даної схеми, можливо ухилились від сплати податку на додану вартість на суму понад 62 млн гривень.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення відповідно до КПК України.