Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці за дев’ять місяців поточного року сплатили 8,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб та 654,7 млн грн військового збору

, опубліковано 12 жовтня 2020 о 11:43

«З початку 2020 року платники податків Одеської області сплатили до зведеного бюджету понад 8,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (в т. ч. ПДФО з доходів у вигляді процентів 41,7 млн грн).  У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сплата збільшились на 437,5 млн грн або на 5,5 відсотків»,- повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Відповідно до бюджетного розподілу до державного бюджету сплачено понад 2,1 млрд грн ПДФО. У розпорядження місцевих скарбниць, у тому числі об'єднаних територіальних громад Одещини сплачено понад 6,3 млрд гривень.

В свою чергу, в порівнянні з січнем – вереснем 2019 року на 10,7 відсотків або на 63,1 млн грн зросла сплата військового збору, якого з початку року Одеські платники перерахували понад 654,7 млн гривень.

Керівник Головного управління ДПС в Одеській області наголошує, що податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел наповнення бюджетів громад, тому системні заходи, які проводяться фахівцями відомства, спрямовані на легалізацію трудових відносин та недопущення виплат заробітних плат  в "конвертах". Адже основа соціальної захищеності працівника – офіційне укладання трудових відносин та виплата належної працівникові суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства.

«Заробітна плата є однією з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і, не опосередковано впливає на рівень життя населення. «Тіньова» зайнятість населення знижує доходи бюджетів усіх рівнів, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування»,- зазначила Юлія Шадевська.