Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Одеській області 107 суб’єктів господарювання використовують 436 програмних РРО

, опубліковано 09 жовтня 2020 о 08:26

Починаючи з 01 серпня 2020 року станом на 01 жовтня 2020 року 107 суб’єктів господарювання Одеської області скористались безкоштовним програмним рішенням від ДПС та зареєстрували 436 програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО).

Зокрема, 19 юридичних осіб які зареєстрували 326 ПРРО або 75 відсотків від загальної кількості зареєстрованих по області та 88 фізичних осіб – підприємців у яких зареєстровано 110 ПРРО або 25 відсотків від усіх зареєстрованих ПРРО на Одещині.

Найбільша питома вага ПРРО – 34 або 7 відсотків застосовується у сфері роздрібної торгівлі.

Нагадуємо, що платники податків при розрахунках зі споживачами починаючи з 01 серпня 2020 року поряд з традиційними РРО, тобто касовими апаратами, можуть застосовувати ПРРО, яке можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет.

На сьогодні, для застосування ПРРО, існує розроблене ДПС програмне рішення – доступне кожному на безкоштовній основі, яке розміщено за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

Здійснити реєстрацію ПРРО можна в електронному вигляді за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет». Детально з алгоритмом дій, які мають бути здійснені суб’єктом господарювання для переходу до застосування ПРРО можна ознайомитися за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/432522.html.

При цьому застосування програмних РРО з 01 серпня 2020 року не розширило кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється обов’язок використовувати РРО/ПРРО згідно з вимогами Закону України про РРО та Податковим кодексом України. Нагадуємо, що такий обов’язок для фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку ІІ-ІV груп виникає лише з 01 квітня 2021 року.

До цієї дати, крім наданої можливості використовувати безкоштовні програмні рішення для фактичного проведення розрахункових операцій, ДПС створено умови для тестування безкоштовних рішень суб’єктами господарювання, які мають намір використовувати ПРРО після 01 квітня 2021 року.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом,  платники мають можливість звернутися до фахівців Головного управління ДПС в Одеській області за номерами телефонів (0482) 300-229, (0482) 300-273.