Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До державного бюджету за 2019 рік надійшло понад 874 млн грн військового збору

, опубліковано 13 січня 2020 о 09:23

На підтримку української армії одеські платники за січень – грудень 2019 року перерахували 874,5 млн грн військового збору. Порівняно з минулорічним показником надходження зросли на 22 відсотки або на 157,3 млн гривень.

«Військовий збір - це одне із джерел фінансової підтримки української армії. Позитивної динаміки надходжень збору вдається досягти, в першу чергу, за рахунок проведення заходів з легалізації найманої праці», -  зазначила виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова.

Зокрема, у грудні 2019 року платниками Одеської області на обороноздатність українського війська сплачено 95,7 млн грн збору, що на 16,6 млн грн більше надходжень відповідного періоду минулого року.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування (п.п. 1.3 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України).

 Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи на користь платника податків.

Звертаємо увагу найманих працівників, по відношенню до яких порушується законодавство при виплаті заробітної плати, що про такі факти необхідно інформувати податкову службу Одещини, скориставшись мобільним  додатком Legal Work.