Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмні реєстратори розрахункових операцій як альтернатива класичним

, опубліковано 19 грудня 2019 о 10:05

Головне управління ДПС в Одеській області продовжує роз’яснювати новації застосування РРО, які набирають чинності у 2020 році.

Так, зокрема, Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» передбачається запровадження програмного РРО.

Це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу.

Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон заощадивши кошти на придбання традиційних РРО та їх обслуговування.

Податкова служба як державний орган надаватиме своє програмне рішення безкоштовно та забезпечуватиме його технічну підтримку. Це дозволить платникам користуватися ним без зайвих витрат.

Так, до 31 грудня 2019 року ДПС має представити безкоштовне програмне забезпечення «Програмний РРО», а вже з 01 січня 2020 року платники податків зможуть його протестувати. Використовувати програмні РРО можна буде з 19 квітня 2020 року.

При цьому, бізнес може обрати яким рішенням скористатися – тим яке пропонує податкова і воно є безкоштовним, або іншим, яке сам обере.

Процедура онлайн-реєстрації програмних РРО проводитиметься засобами Електронного кабінету, який, на сьогодні, доопрацьовується.  

Детальніше з новаціями застосування РРО можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Новітні РРО».