Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини взяли участь у семінарі на тему «Актуальні питання нотаріату та нотаріальної діяльності»

, опубліковано 18 листопада 2019 о 10:03

Семінар для нотаріусів, консультантів державних нотаріальних контор, а також помічників приватних нотаріусів організовано Південним регіональним навчально-методичним кабінетом Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України та Національним університетом «Одеська юридична академія».

У заході взяли участь проректор з наукової роботи Національного університету «Одеська юридична академія», доктор юридичних наук, професор Галина Ульянова, декан факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія», кандидат юридичних наук, доцент Денис Колодін та начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Руслан Сауляк.

Від податкової служби регіону учасниками стали начальник Південного управління у м. Одесі Головного управління ДПС в Одеській області Юрій Мамай, а також фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Любов Гончар та Дар’я Малій.

Звертаючись до учасників семінару Юрій Мамай повідомив, що на обліку в органах податкової служби Одеської області перебуває 26 державних та 389 приватних нотаріусів, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Він зазначив, що нотаріусами до органів податкової служби надається інформація як податковими агентами щодо вчинених правочинів між фізичними особами, яка, в подальшому, використовується податковими органами з метою залучення до оподаткування громадян, які отримали відповідні доходи.

«Впевнений, що тісна взаємодія та співпраця податківців та нотаріусів саме з цього питання й надалі сприятиме наповненню бюджету нашої області», - підкреслив Юрій Мамай.

В ході семінару фахівці Головного управління ДПС в Одеській області Любов Гончар та Дарина Мала проінформували про актуальні питання сплати податків та зборів під час здійснення нотаріальної діяльності, а також нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

В ході семінару нотаріуси отримали від представників податкової служби області вичерпні відповіді на свої запитання.