Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для податківців Одещини провели лекцію в рамках Всеукраїнського тижня права

, опубліковано 15 листопада 2019 о 16:02

Сьогодні, 15 листопада 2019 року в Головному управлінні ДПС в Одеській області за участі представників Головного територіального управління юстиції в Одеській області Катерини Переверзової та Тетяни Мікуліної відбулась лекція в рамках проведення  Всеукраїнського тижня права.

Метою проведення лекції було підвищення рівня професійної компетенції працівників органів податкової служби з питань реалізації та захисту прав людини.

Відкриваючи захід, виконуючий обов’язки заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Станіслав Пархоменко зазначив, що становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе завдяки високому рівню правової освіти населення.

«Цього року тиждень права, План заходів проведення якого затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 року № 568-р, припадає на 9-13 грудня. Наше завдання – сприяти формуванню правової культури та правової свідомості не тільки в органах податкової служби, а й у суспільстві в цілому, підвищувати рівень знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різноманітних сферах життя»,  - повідомив посадовець.

В свою чергу Представники Головного територіального управління юстиції в Одеській області, ознайомили присутніх з Порядком звернення до Європейського суду з прав людини та продемонстрували короткометражний фільм про Європейський суд з прав людини, який є єдиним у світі міжнародним судом, до якого будь - яка особа може звернутись зі скаргою на державу щодо порушення її прав.

При проведенні заходу розглядались безліч питань. Зокрема, що таке Європейська конвенція з прав людини, чим займається Європейський суд з прав людини, у яких випадках можна звертатись до цього суду, які права охороняються у відповідності з Конвенцією та протоколами до неї, хто має право подати звернення та інші.

Крім того, з доповіддю «Генезис прав і свобод людини на землях України» виступила фахівець управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління ДПС в Одеській області Галина Петросян.

На завершення заходу Станіслав Пархоменко подякував гостям за змістовний діалог та висловив надію, що отримана інформація буде корисною як для підвищення рівня професійної компетенції так і для особистої освіти з правових питань.