Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч з представниками бізнесу у місті Чорноморськ

, опубліковано 13 листопада 2019 о 19:31

Виконуюча обов’язки начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталія Чеботарьова 13 листопада провела зустріч у місті Чорноморськ з керівниками бюджетоформуючих платників податків м.Чорноморська, Білгород-Дністровського, Овідіопольського та Біляївського районів.

У заході взяли участь в.о. першого заступника начальника  Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Мосійчук, в.о. заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Станіслав Пархоменко, начальник фінансового управління Чорноморської міської ради Ольга Яковенко, керівники бюджетоформуючих підприємств галузей будівництва, виробництва, торгівлі та сільгоспвиробники Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області.

Як зазначила керівник податкової служби області, що такі зустрічі є підґрунтям для конструктивного діалогу, обговорення поточних проблем взаємодії платників з податковою службою Одещини й досягнення компромісних рішень.

«На сьогодні, податкова служба області успішно виконує свої функції по наповненню бюджету й це все завдяки вам, платникам податків, а також новим підходам в адмініструванні, якості надання адміністративних послуг і поліпшення податкових сервісів. Важливо щоб бізнес розвивався, адже від цього залежить стабільність держави. А створення комфортних умов роботи для сумлінних платників податків - одне з головних завдань податкової служби області», - підкреслила Наталія Чеботарьова.

Під час діалогу з представниками бізнесу визначені основні напрямки подальшої спільної роботи Головного управління ДПС в Одеській області та платників податків. Адже головна мета органів податкової служби усіх рівнів це добровільно та своєчасно сплачені податки та збори.

В свою чергу начальник Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області Андрій Зарицький повідомив, що на обслуговуванні управління є м.Чорноморськ, Білгород-Дністровський, Овідіопольський та Біляївський райони. В управлінні перебувають на обліку 11,5 тис юридичних та 21,7 тис фізичних осіб.

У ході підведення підсумків роботи управління, Андрій Зарицький, окремо зупинився на результатах роботи щодо наповнення бюджетів. Так, за січень – жовтень 2019 року до державного бюджету надійшло 1,4 млрд.грн., що на 16,6 відсотків більше ніж за відповідний період минулого року. До місцевих бюджетів надійшло – 2,1 млрд грн, що на 16,9 відсотків більше ніж за 10 місяців 2018 року.

«Основними напрямками роботи Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області залишається надання адміністративних та консультаційних послуг платникам податків в Центрах обслуговування платників, а також  організація і контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплатою податків, зборів та внесків до бюджетів усіх рівнів», - зауважив Андрій Зарицький.

Присутня на заході начальник фінансового управління Чорноморської міської ради Ольга Яковенко, в свою чергу зазначила, що повнота надходжень до місцевих бюджетів підвищує фінансову спроможність місцевих громад і тільки спільний контроль за надходженнями податків і зборів, легалізація найманої праці та виплата офіційної заробітної плати, відповідно до вимог діючого законодавства, стануть вагомими джерелами резервів для наповнення місцевих бюджетів.

На завершення зустрічі Наталія Чеботарьова подякувала платникам податків за високий рівень добровільної сплати податків та наголосила, що для служби  важлива комунікація з бізнесом і розвиток партнерських відносин. Адже в будь-якій справі запорукою успіху є консолідована робота і тільки спільними зусиллями можна покращити економіку країни й забезпечити гідне майбутнє.

Після проведеної зустрічі керівництво Головного управління ДПС в Одеській області провело робочу нараду з колективом Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області. На якій Наталія Чеботарьова окремо зупинилась на результатах роботи по надходженню платежів до бюджету, а також окреслила завдання та визначила ресурси щодо їх виконання.