Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Одещини спрямували до бюджету понад 26 млн грн екологічного податку

, опубліковано 13 листопада 2019 о 11:36

Станом на 01.11.2019 в Одеському регіоні зареєстровано 2938 платників, які за десять місяців поточного року спрямували до бюджету 26,3 млн грн екологічного податку. У порівнянні з відповідним періодом 2018 року надходження збільшились на 3,6 млн гривень.

У свою чергу, із загальної суми до державної скарбниці спрямовано 13,7 млн грн екологічного податку, до місцевих бюджетів - 12,6 млн гривень.

Екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин, безпосередньо, у водні об’єкти, розміщення та тимчасове зберігання відходів, у т.ч. радіоактивних.  

У Головному управлінні ДПС в Одеській області наголошують, що збереження екологічності оточуючого середовища теперішнім та майбутнім поколінням – без сумніву, є тим, про що має дбати сучасне розвинене суспільство. Екологічний податок є проявом такого відношення і має сприяти зменшенню шкідливих викидів підприємств та збільшенню фінансування витрат на покращення екологічного стану країни.