Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Можливості одержання платником документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами

, опубліковано 09 серпня 2024 о 10:58

Болградська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області акцентує увагу представників підприємництва Болградського району на те, що в електронному кабінеті удосконалено сервіс одержання платником документа, що підтверджує  стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами, який формується автоматизовано з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Статтею 67 Конституції України від 28 червня 1996 року № 254к/96-ВР зі змінами та доповненнями визначено обов’язок кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу платник може отримати, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «ДІЯ».

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані ІКП).

Даний режим надає можливість переглянути зведену інформацію по кожному виду платежу, зокрема: орган ДПС, назва податку (платежу), платіж (код), бюджетний рахунок. При цьому, червоним кольором позначено суми заборгованості перед бюджетом.

Також даний режим надає можливість переглянути інформацію по кожному виду податку (платежу) про нарахування за податковими зобов’язаннями, сплату та повернення з бюджету, пеню, переплату та залишок несплаченої пені, а також вивантажити її в форматі ХLS.

Для отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом платник може скористатися Електронним кабінетом (cabinet.tax.gov.ua).

Меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити, підписати та надіслати запит щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300204».

Для цього необхідно здійснити лише декілька кроків:

  1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету.
  2. У меню «Заяви, запити для отримання інформації» обрати: Рік. Місяць.
  3. Обрати Запит на отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС (J/F1300204).
  4. Обрати контролюючий орган. Створити.
  5. Перевірити та Зберегти.
  6. Підписати та Надіслати.

Через певний час користувач отримує:

відповідь №1 (Квитанція №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа),

відповідь №2 (Квитанція №2, Витяг щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС).

Отриманий Витяг можна переглянути та завантажити у режимі «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи».

Обирайте сучасний електронний формат взаємодії – економте час та ресурси!