Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги фізичних осіб!

, опубліковано 09 серпня 2024 о 09:57

Ренійська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області нагадує фізичним особам про виконання обов’язку платника податків сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених Податковим кодексом України (далі – Кодекс), зокрема податок на майно.

  Згідно з ст. 265 Кодексу) податок на майно складається з:

-  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

-  транспортного податку;

-  плати за землю.

 Облік фізичних осіб - платників податку і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцезнаходженням земельної ділянки, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), щороку до 1 травня.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Згідно з Кодексом фізичними особами (громадянами) плата за землю  та податок на майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення ((п.п. «а» п.п. 266.10.1 п. 266.10 ст. 266 п. 287.5 ст. 287 Кодексу), яке надсилається платнику податку у порядку, визначеному ст. 42 Кодексу, до 01 липня поточного року (абзац перший п. 286.5 ст. 286 Кодексу). 

Сплатити земельний податок  та податок на нерухоме майно у 2024 році фізичним особам необхідно не пізніше  30 серпня  поточного року.

Сума податку та бюджетний рахунок отримувача платежів вказауються у податковому повідомленні - рішенні.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»