Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники Окнянської ДПІ взяли участь у нараді під головуванням Окнянського селищного голови Олега Бєлоуса

, опубліковано 31 липня 2024 о 09:25

Окнянська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що старший державний інспектор Окнянської державної податкової інспекції Наталя Дмитрук взяла участь у нараді під головуванням Окнянського селищного голови Олега Бєлоуса.

Основними темами обговорення на нараді стало:

- відпрацювання переліку боржників, які мають заборгованість зі сплати податків та зборів, єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (з запрошенням боржників).;

 - надходження податків та зборів до бюджету громади.

У заході взяли участь Окнянський селищний голова Олег Бєлоус, керівники структурних підрозділів Окнянської селищної ради, голови старостинських округів, старший державний інспектор Окнянської державної податкової інспекції Наталя Дмитрук, суб`єкти господарювання, які мають заборгованість до бюджету усіх рівнів та по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування .

Наталя Дмитрук наголосила на тому, що одним з шляхів наповнення бюджету є погашення заборгованості по податкам та зборам та зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування. При цьому висвітлено перелік боржників, які мають найбільші суми боргу.

За її словами, було повідомлено про відповідальність платників за порушення термінів сплати по податкам та зборам, по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Було заслухано присутніх боржників, які повідомили про зобов`язання сплати заборгованість в найкоротші терміни.

З метою погашення заборгованості до бюджету головам старостинських округів надано перелік боржників для оповіщення його на підлеглих територіях. Наталя Дмитрук повідомила, що фахівцями Окнянської державної податкової інспекції систематично проводиться робота з боржниками: запрошуються до податкового органу для співбесіди щодо погашення поточної заборгованості та недопущення новоствореної, систематично проводиться робота в телефонному режимі з питань погашення податкового боргу.

Також фахівцями  податкової інспекції приймаються заяви від платників податків для уточнення податкових зобов`язань з податку на майно, податку на доходи фізичних осіб у вигляді мінімального податкового зобов’язання та інших податків та зборів.